Из школске задаћнице

Живот нам враћа оно што ми другима дајемо (И. Андрић)

Од времена првих људи на Земљи, Адама и Еве, па све до данас, људи су кршили Божије законе. Свако Божије милосрђе било је гажено од стране човјека. Сам примјер Божијег милосрђа је Ноје и његова барка. Уништивши све неправеднике и сачувавши Ноја и његову породицу, Бог је отпочео нову  еру живота. Ситуација у којој је Ноје морао направити барку или брод да би се спасао веома је слична данашњој. Данас нам није проблем направити барку, али постоји ли још један Ноје којег бисмо ставили у ту барку? Можда би било најбоље да почнемо градити ту барку на други начин, не у смислу неког објекта него у духовном смислу.

Таква барка би била наш штит или брод за спашавање од кажњавања неправедника. Људски род од постанка па све до данас није се промијенио набоље. Сатанисти и сви остали невјерници су окупирали свијет. Будућим нараштајима ништа позитивно не остаје а ни нада за спас. Као и Содому и Гомору, Бог ће поново уништити све оно што је остало од људског рода. Умјесто да сами одлучимо хоћемо ли бити или не бити, ми ћемо као и увијек чекати још једну шансу, не схватајући да је ово посљедња шанса. „И доћи ће поново са славом да суди живима и мртвима...„ Колико нас ће овај долазак чекати у страху? Веома много, али опет свему томе смо сами криви јер смо изричито ми одговорни за сопствену судбину.

Славиша Ђурковић, II-3

У новогодишњој ноћи ја ћу пожељети

Новогодишња ноћ. Вјероватно ће бити узбудљиво као и сваке године. Моји планови су исти као и претходних година. Није битно гдје, битно је с ким, а то је моје друштво.

Већ неколико дана теку договарања око прославе новогодишње ноћи. Сви имамо различита мишљења, али ипак ћемо се договорити. Када откуцају посљедњи секунди, када буде поноћ, ја бих замислила само једну жељу. Ипак, нећу је моћи замислити јер је неостварива. Та жеља је да моја другарица Кристина поново буде са нама. То је неоствариво јер она више није жива. То је моја највећа жеља јер она није заслужила да оде тако рано јер је била једна од најбољих особа на свијету. Када се већ то чудо не може десити, пожељет ћу нешто друго. Пожељет ћу срећу, љубав и слогу у цијелом свијету. Такође ћу пожељети да сви људи који су болесни оздраве, а посебно мала дјеца која су тек почела да живе. Пожељет ћу и да се сви бескућници негдје удоме.

Радо бих пожељела нешто и за себе, али то већ некако могу средити. Моји љубавни проблеми и школа, све је то неважно у односу на моје жеље које сам претходно навела. Због тога једва чекам новогодишњу ноћ и годину која нам долази са промјенама набоље.       Нада Пекељевић, I-3

У новогодишњој ноћи ја ћу пожељети

Један мудар човјек једном је рекао: „Пазите се својих сопствених жеља“. Дуго сам размишљала о томе и нисам сватила како то да нас сопствене жеље могу уништити. 

Прошли мјесец мој град је задесила страшна трагедија, један дјечак млађи од мене, одузео је себи живот. То је било толико страшно да су људи занијемили. Данима се није чула музика нити из једног кафића, а његови другови нису излазили на велики одмор у знак жалости. Људи су нагађали, али нико није знао одговор на то шта је натјерало дјечака од 12 година да замрзи живот и пожели смрт. Зар је проживио све дјечије радости, исплакао све сузе?

Ускоро ће нова година, а ја ћу пожељети једну праву животну жељу. Пожељет ћу да заувијек останем дијете, а када порастем и постанем жена, да ми срце буде младо као у дјетета. Боже помози ми, помози свима нама да поднесемо своју судбину.   Дај ми Боже, дјечије снове чак и када остарим јер дјеца не мрзе него воле. Желим такође да ми живот чине срећним ситнице и мале ствари, а не неке велике жеље.

И гле чуда, сад су ми јасне ријечи мудраца.

Пазите шта желите јер велике жеље стварају велику бол и разочарења. Нека нам живот срећним чине мале ствари и ситнице које ми често не примјећујемо, а оне су заиста јако важне и мијењају наш живот.

Младенка Крчо, I-3

 

Распоред звоњаве

Прва смјена Друга смјена
1. 07.30 - 08.15 1. 13.30 - 14.15
2. 08.20 - 09.05 2. 14.20 - 15.05
3. 09.20 - 10.05 3. 15.20 - 16.05
4. 10.10 - 10.55 4. 16.10 - 16.55
5. 11.00 - 11.45 5. 17.00 - 17.45
6. 11.50 - 12.35 6. 17.50 - 18.35
7. 12.40 - 13.25  

Телефони:

Секретар: 053 - 242 - 851
Рачуновођа: 053 - 241 - 260
Зборница: 053 - 200 - 360
Портир: 053 - 223 - 067
Факс: 053 - 242 - 652
и 053 - 241 - 851
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Joomla Templates by Joomla51.com