Loading...
НАЈНОВИЈЕ ВИЈЕСТИ
НОВОСТИ

Дани сјећања

Објављено: 24.04.2024.

Сваке године у посљедњој седмици априла у Техничкој школи у Добоју један час посветимо невино страдалим жртвама у логору Јасеновац.

Проф. Бранка Тодоровић и проф. Јадранка Благојевић са ученицима наше школе одржале су јавни час. Присутнима су кроз презентацију представљене историјске чињенице везане за догађаје који су обиљежили XX вијек, а потом су кроз рецитале, одломке из школских задаћница и обраћања професорица Бранке и Јадранке постављене снажне поруке које сваког од нас треба да мотивишу да на живот гледамо као на дар који требамо искористити да увијек будемо на страни истине, правде, доброте, љубави...

Циљ овог часа је сачувати од заборава догађаје који су заувијек обиљежили и промијенити слику свијета и опоменути све да својим постојањем морамо дјеловати тако да се ови догађаји никада више не понове.

Послије овог часа свако од нас треба да зна шта не смије постати.

Свако од нас треба да нађе начин да се супротстави злу, јер само тако знаћемо да смо на правој страни.

Један од закључака био је да свако од нас бира да ли ће бити човјек или нечовјек. Ми се у животу можемо наћи у различитим ситуацијама, али супротставити се злу, поготово оном у себи, најсветија је обавеза сваког појединца. Ако свако крене од себе, на добром смо путу да овај свијет буде боље мјесто за живот.